bucatariecoastadeporcfripta

Ingrediente:

  • 2 coaste de porc;

Ingrediente pentru marinata:

  • vin rosu;
  • ulei Arpis;
  • sare;
  • usturoi;
  • maghiran;
  • salvie;
  • ierburi provensale (oregano, cimbru, busuioc, salvie, levantica, rozmarin).

Mod de preparare:

Faceti o marinata din vin rosu, condimente si ulei, astfel: puneti o ceasca si jumatate de vin intr-un bol. Adaugati 2 lingurite de ulei Arpis si cativa catei de usturoi tocati. Apoi adaugati condimentele (maghiran, salvie, ierburi provensale etc.). Completati cu sare si piper si amestecati bine. Lasati coastele de porc la marinat timp de 24 ore, la rece; apoi frigeti pe gratar, pe ambele parti, timp de 25 de minute. Coastele de porc se servesc cu sos barbeque.

Secretul Bucatarului:

Pentru ca sosul marinat sa patrunda bine in carne, intepati suprafata carnii cu o furculita. Pentru un plus de aroma, taiati condimentele cat mai marunt. Intoarce-ti carnea periodic in sosul marinat, pentru a se patrunde uniform. Puteti inlocui vinul din marinata cu bere pentru a fragezi carnea de porc.

Reteta face parte din programul de educatie culinara “50 de saptamani in bucatariile lumii” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications.

Reteta germana ”Coasta de porc fripta la gratar” a fost oferita si preparata de Bierhaus67 si poate fi degustata zilnic la Beraria Germana din str. Erou Iancu Nicolae, nr. 67.

www.labucatarie.ro va ureaza Pofta Buna !