scaricica afumata in sos de bere neagra

Ingrediente:

  • coaste afumate;
  • bere neagra;
  • malai;
  • vin rosu;
  • miere;
  • amestec de condimente de porc;
  • boia dulce;
  • pasta de ardei;
  • usturoi;
  • piper boabe;
  • foi de dafin.

Mod de preparare:

Faceti o compozitie din bere neagra, vin, pasta de ardei, miere si condimente, intr-o cratita cu interior ceramic. Adaugati coastele afumate, acoperiti cratita cu un capac si puneti pe foc. Lasati la fiert timp de 1 ora si jumatate, pana se fragezeste carnea si se desprinde usor de pe os. Serviti cu mamaliguta.

Reteta romaneasca ”Scaricica afumata in sos de bere neagra” a fost oferita si preparata de Celebration Garden si poate fi degustata zilnic la restaurantul cu specific romanesc din str. Pajurei nr.1, Bucuresti.

Reteta face parte din programul de educatie culinara “50 de saptamani in bucatariile lumii” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications.

Bucataria romaneasca este denumirea pe care o poarta rezultatul sintetizarii gusturilor si obiceiurilor gastronomice specifice poporului roman. Ea este diversa si cuprinde atat bucate de zi cu zi, cat si preparate speciale de sarbatoare. Totodata, Bucataria romaneasca inglobeaza numeroase bucate de praznic randuite in functie de anotimpul si sarbatoarea pomenita. Bucatele romanesti sunt alcatuite atat din legume, cereale, uleiuri vegetale, lapte, produse lactate, cat si din carne si produse din carne. Un loc aparte in Bucataria romaneasca il au dulciurile, placintele si dulceturile.