Tortino, un desert de senzatie. Se mai numeste si lava cake.
Este foarte simplu de facut, dar, coacerea este foarte importanta pentru a obtine interiorul lichid si exteriorul bine copt.
Ingrediente pentru tortino:
• 175 g cicocolata amaruie;
• 150 g unt;
• 75 g zahar de cocos;
• 6 galbenusuri;
• 3 albusuri;
• 75 g faina.
Mod de preparare tortino:
Topiti ciocolata si untul la bain marie. Bateti galbenusurile cu zaharul de cocos pana cand obtineti o compozitie cremoasa. Adaugati galbenusurile batute in compozitia de ciocolata, dupa ce aceasta s-a racit putin. Bateti noua compozitie 5 minute pentru omogenizare. Bateti albusurile spuma. Cand sunt bine batute, adaugati treptat faina. Turnati compozitia de ciocolata in cea de albusuri. Amestecati usor, de sus in jos. Pregatiti 6 forme de ramekin, unse cu unt. Turnati compozitia in cele 6 forme(pe care le asezati intr-o tava) si dati la cuptor, la 180°C. Acesta trebuie sa fie preincalzit. Nu lasati mai mult de 5 – 10 minute. Sunt gata cand s-a format o crusta tare deasupra. Scoateti formele din cuptor, lasati-le la racit 5 minute si apoi scoateti-le cu ajutorul unei linguri. Interiorul trebuie sa fie moale. Se pot servi cu frisca sau crema mascarpone.
www.labucatarie.ro va ureaza spor la prajiturit!