Ton in sos de iaurt picant

Ingrediente:

• 6 portii file de ton;
• 250 ml iaurt;
• 200 ml lapte de cocos;
• 1/2 lamaie;
• 10 g curry;
• 10 g enibahar pulbere;
• 10 frunze de busuioc;
• 5 catei de usturoi;
• 10 g sare;
• o lingura de ulei;
• 5 g sofran;
• o legatura marar;
• 25 ml coniac fin.

Ustensile de bucatarie:

• Robot de bucatarie Aura, Russell Hobbs

Mod de preparare:

Uscati bine fileul de peste intr-un prosop sau hirtie de bucatarie. Puneti in bolul robotului de bucatarie Aura de la Russell Hobbs uleiul, peste care adaugati usturoiul bine pisat, mararul taiat foarte marunt si zeama de la lamaie. Amestecati cu ajutorul robotului Aura de la Russell Hobbs pana compozitia devine omogena, apoi puneti toate celelalte ingrediente si amestecati in continuare pana face un pic de spuma. Puneti fileurile in aceasta pasta si lasati-le la rece aproximativ 5 ore. Incingeti gratarul foarte bine si puneti fileurile de peste, fara sa fie scuturate de compozitie. Intorceti-le pe cealalta parte dupa aproximativ 2-3 minute, iar dupa alte 2-3 minute luati-le de pe gratar, puneti-le pe un platou, peste care turnati restul compozitiei.

Atentie! cu cat frigeti mai mult pestele isi pierde din savoare.

Serviti cu multe legume crude, asezate pe platou in jurul pestelui sau doar cu sos.

Este o reteta culinara de origine filipineza.

www.labucatarie.ro va ureaza Pofta buna!

La aceasta reteta culinara s-a folosit Robotul de bucatarie Aura, Russell Hobbs recomandat de www.gastromag.ro.

www.labucatarie.ro si Russell Hobbs va ureaza Pofta buna!


DISTRIBUIȚI
Articolul precedentCrema sabaglione
Articolul următorLinzer Torte