ceapa umpluta

Ingrediente pentru 6 persoane :

  • Ceapa: 0,600 kg;
  • Masline: 0,100 kg;
  • Nuci: 0,100 kg;
  • Ulei: 0,150 kg;
  • Paine inmuiata in lapte: 0,100 kg;
  • Faina: 0,020 kg;
  • Zahar: 0,010 kg;
  • Bulion de rosii: 0,025 kg;
  • Patrunjel frunze: 0,020 kg;
  • Smantana: 0,100 kg;
  • Sare : 0,015 kg;
  • Piper : 0,003 kg;
  • Putin vin alb;

Modul de preparare :

Ceapa se curata si se fierbe intreaga. Se da apoi la rece si i se scoate miezul. Se realizeaza apoi o compozitie din: nucile pisate bine in mojar, pâinea inmuiata in lapte si stoarsa bine, maslinele jumatati, sare, piper, miezul cepelor si patrunjelul tocat marunt.Cu aceasta compozitie se umplu cepele, care se aseaza apoi intr-o tava unsa.Separat se face un sos, astfel: se rumeneste faina in uleiul bine incins, pana ce faina capata o culoare aurie. Se stinge apoi cu bulionul de rosii si cu un pic de vin alb. Se presara apoi zaharul si se mai da in câteva clocote. Cand sosul este gata se toarna peste cepele din tava.Se baga apoi tava la cuptor pentru circa 15 minute. Preparatul se serveste fierbinte cu smantana deasupra.

Reteta ”Ceapa umpluta ca la Caransebes” a fost primita de la Hotelul Senator din Timisoara (Banat) si a fost preparata de Gelu-Marian Jilavu, Food Manager in cadrul proiectului “Descopera traditiile culinare românesti” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications.

logo gastromag

www.labucatarie.ro va ureaza Pofta Buna !

Recomandarea:

 

tocator verdeata

Frunzele de patrunjel se toaca marunt cu ajutorul Tocatorului de verdeata Magic Fissler

 

 

mojar

Nucile se piseaza bine in Mojar marmura Kuchenprofi

 

 

vas oval

Ceapa umpluta se pregateste intr-un Vas oval termorezistent Simax