Ingrediente:
- o legatura de patrunjel;
- o legatura mica de ceapa verde sau arpagic;
- o legatura mica de busuioc;
- 2 legaturi de macris;
- o legatura de asmatui;
- 2 linguri de unt;
- 1 l supa de pui;
- 2 oua;
- sare;
- piper.
Mod de preparare:
Verdeturile se spala, se toaca si se pun la sotat in unt, intr-o tigaie adanca. Trebuie sa avem grija ca frunzele sa nu isi schimbe culoarea. Cand verdeata a absorbit untul, adaugam supa fierbinte si mai lasam pe foc 10 minute.Separam galbenusurile si le batem putin intr-un bol. Le subtiem cu putin apa si le punem in tigaia luata de pe foc, amestecand in continuu. Punem tigaia inapoi pe foc si lasam supa sa mai fiarba o data. Condimentam cu sare si piper. Se lasa supa la racit si se serveste cu asmatui tocat, presarat pe deasupra. ( Adina Florescu)
www.labucatarie.ro va ureaza Pofta Buna !
Sursa: artacompletaagatitului