supa verdeturi

Ingrediente:

  • o legatura de patrunjel;
  • o legatura mica de ceapa verde sau arpagic;
  • o legatura mica de busuioc;
  • 2 legaturi de macris;
  • o legatura de asmatui;
  • 2 linguri de unt;
  • 1 l supa de pui;
  • 2 oua;
  • sare;
  • piper.

Mod de preparare:

Verdeturile se spala, se toaca si se pun la sotat in unt, intr-o tigaie adanca. Trebuie sa avem grija ca frunzele sa nu isi schimbe culoarea. Cand verdeata a absorbit untul, adaugam supa fierbinte si mai lasam pe foc 10 minute.Separam galbenusurile si le batem putin intr-un bol. Le subtiem cu putin apa si le punem in tigaia luata de pe foc, amestecand in continuu. Punem tigaia inapoi pe foc si lasam supa sa mai fiarba o data. Condimentam cu sare si piper. Se lasa supa la racit si se serveste cu asmatui tocat, presarat pe deasupra. ( Adina Florescu)

www.labucatarie.ro va ureaza Pofta Buna !

Sursa: artacompletaagatitului