sos alb cu vin

Sos alb cu vin, este un sos specific romanesc. Se pregateste in ocazii mai speciale si anume Valentine`s Day, 1 Martie, zile de nastere, etc.

Este un sos perfect pentru preparatele din peste, unde vinul alb se amesteca cu supa de peste intr-un festin de arome.

Ingrediente pentru sos alb cu vin

• 400 ml supa de peste;
• 75 g unt;
• 2 galbenusuri de ou;
• 50 ml vin alb sec;
• 2 felii de lamaie;
• 2 linguri faina alba;
• sare, piper alb.

Mod de preparare sos alb cu vin

Puneti intr-un vas adanc untul si lasati pe foc pana se topeste, apoi turnati faina in ploaie si omogenizati fara cocoloase. Dupa 2-3 minute puneti supa de peste, sarea si piperul alb si mai lasati la foc mic 15 minute.
Intr-un castron mic amestecati galbenusurile oualelor cu vinul alb sec si cu zeama stoarsa din cele 2 felii de lamaie si puneti amestecul in vasul de pe foc. Lasati 3, 4 minute, apoi stingeti focul, asezonati din nou cu sare si piper si lasati la racit.
Serviti cu peste la gratar sau file de peste sote.

Puteti gasi retete pentru

www.labucatarie.ro va ureaza inspiratie in bucatarie!