
Sos portughez pentru peste, un sos asa cum ii este si numele, de origine portugheza. Se prepara rapid si este inedit. Puteti prepara peste in foarte multe feluri, dar secretul este sa il asezonati cu un sos pe masura. Incercati aceasta combinatie portugheza.
Ingrediente pentru sos portughez pentru peste
• 300 g rosii;
• 300 g maioneza de casa;
• 3 catei mari de usturoi;
• 20 ml ulei de masline;
• sare, piper verde.
Mod de preparare sos portughez pentru peste
Cel mai usor se prepara cu rosii deja decojite si fara seminte, insa in cazul rosiilor proaspete acestea se oparesc, indepartandu-li-se coaja si semintele.
Tocati usturoiul marunt si puneti-l la calit in putin ulei de masline, cateva minute, apoi adaugati rosiile scurse de zeama si amestecati bine.
Adaugati sare si piper verde si mai lasati 1 minut, apoi opriti focul si lasati la racit. Dupa ce s-a racit, amestecati cu maioneza, foarte bine.
Serviti rece, cu putina verdeata presarata deasupra, fiind ideal pentru peste fierbinte la gratar.
Puteti gasi retete pentru
www.labucatarie.ro va ureaza inspiratie in bucatarie!