sos

Specific: francez

Timp preparare: mediu

Nr. portii: 4

Evenimente: Cina romantica, Single, Zile de nastere

Status: consacrat

Descriere: Un sos cremos, fin si foarte aromat, in care gustul picant de boia se imbina perfect cu otetul si galbenusurile de ou.

Ingrediente:

  • 2 linguri mari de otet alimentar;
  • 2 linguri de apa;
  • 250 g branza;
  • 1 lingura de piper alb;
  • 250 g unt topit;
  • 4 galbenusuri de ou;
  • 100 ml vin alb;
  • 1 ceapa mica;
  • sucul unei jumatati de lamai;
  • sare, boia.

Mod de preparare:

Otetul, apa si piperul se pun intr-un vas la fiert pana dau in clocot, apoi se da focul mic si se lasa compozitia pana scade la trei sferturi. Dupa ce se raceste compozitia, initial filtrata, se amesteca cu cele 4 galbenusuri de ou iar vasul se pune pe foc, la bain marie, amestecand mereu. Dupa ce s-a ingrosat compozitia se toarna untul topit turnat in firicel subtire, apoi zeama de lamaie, sare si boia.

www.labucatarie.ro va ureaza Pofta Buna !

logo gastromag

Recomandarea

 

bolrotund

Sosul se poate servi in bolul rotund Pronto Kahla


DISTRIBUIȚI
Articolul următorSos de mere