Categorie: Sosuri
Specific: indian
Timp preparare: rapid
Nr. portii: 2
Evenimente: Botez, Cina romantica, Single, Zile de nastere
Status: inedit
Daca te-ai saturat de sosurile clasice pe care le prepari mereu la gratarul de duminica atunci e timpul sa te delectezi cu altceva, un sos deosebit, puternic aromat.
Ingrediente:
- 2 ardei grasi, verzi;
- 2 ardei iuti, rosii;
- 1 lingura amestec de ghimbir cu usturoi;
- 1 mana de frunze proaspete de menta
- 4-5 fire de coriandru
- jumatate de lamaie, stoarsa
- 2 linguri ulei de masline
- 1 lingurita zahar brun
- sare, piper rosu, o cana de apa
Mod de preparare:
Ardeiul gras si cel iute se spala, se curata de cotoare si seminte si se taie cubulete marunte. Se amesteca bine intr-un blender ardeiul, menta, coriandrul, amestecul ghimbir-usturoi, sucul de la lamaie, uleiul de masline, zaharul, sare, piper si apa. Se lasa amestecul la frigider, timp de 1 ora inainte de servire.
Tips: Merge de minune cu gratarul de vanat sau iepure.
www.labucatarie.ro va ureaza Pofta Buna !
Recomandarea
Legumele se pot taia cu ajutorul cutitului de legume Sharp Line Fissler