sosmenta

Categorie: Sosuri

Specific: indian

Timp preparare: rapid

Nr. portii: 2

Evenimente: Botez, Cina romantica, Single, Zile de nastere

Status: inedit

Daca te-ai saturat de sosurile clasice pe care le prepari mereu la gratarul de duminica atunci e timpul sa te delectezi cu altceva, un sos deosebit, puternic aromat.

Ingrediente:

  • 2 ardei grasi, verzi;
  • 2 ardei iuti, rosii;
  • 1 lingura amestec de ghimbir cu usturoi;
  • 1 mana de frunze proaspete de menta
  • 4-5 fire de coriandru
  • jumatate de lamaie, stoarsa
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita zahar brun
  • sare, piper rosu, o cana de apa

Mod de preparare:

Ardeiul gras si cel iute se spala, se curata de cotoare si seminte si se taie cubulete marunte. Se amesteca bine intr-un blender ardeiul, menta, coriandrul, amestecul ghimbir-usturoi, sucul de la lamaie, uleiul de masline, zaharul, sare, piper si apa. Se lasa amestecul la frigider, timp de 1 ora inainte de servire.

Tips: Merge de minune cu gratarul de vanat sau iepure.

www.labucatarie.ro va ureaza Pofta Buna !

logo gastromag

Recomandarea

 

cutit legume

Legumele se pot taia cu ajutorul cutitului de legume Sharp Line Fissler


DISTRIBUIȚI
Articolul precedentSos de mere
Articolul următorSOS CHUTNEY CU MENTA