baza de peste

Avand o consistenta subtire si o savoare aparte, baza de peste este ingredientul perfect pentru a da gust oricarei mancari pe baza de peste sau fructe de mare (utilizata in special in prepararea sosurilor si a supelor).

Ingrediente pentru baza de peste

• 1/4 pachet unt;

• 1 ceapa taiata mare;

• 1 kg capete si tacamuri de peste;

• 250 ml vin alb;

• 1 l apa;

• 1 legatura formata din 2 tulpini de patrunjel, 2 crengute de cimbru si o foaie de dafin, legate cu sfoara;

• 1 varf de cutit sare.

Mod de preparare pentru baza de peste

Topiti untul intr-o cratita mare, adaugati ceapa si gatiti-o timp de 3 minute. Adaugati capetele si tacamurile de peste si amestecati pe foc timp de 4 minute. Adaugati vinul si apa, ierburile aromatice si 1 varf de cutit sare. Din momentul in care amestecul incepe sa fiarba, dati focul mic si lasati 20 minute, amestecand constant. Treceti amestecut prin sita. Zeama obtinuta poate fi pastrata la frigider timp de o saptamana, iar la congelator 3 luni.

www.labucatarie.ro va ureaza spor la gatit!