supa linte

Ingrediente:

  • 200 g morcovi
  • 1 portocala
  • 3 linguri de linte rosie Rapunzel
  • 1 hasma
  • 1 lingurita ulei de masline Rapunzel
  • 1-2 lingurite praf curry, nu foarte iute
  • 500 ml suc de morcov
  • 2 lingurite supa de legume Rapunzel
  • piper proaspat macinat
  • sare de mare cu iod si fluor Rapunzel
  • 2 linguri de inele de ceapa verde

Mod de preparare:

Se curata morcovii si se taie cubulete. Se curata portocala de coaja si se taie file: fileurile se taie intre membrane si se capteaza sucul.
Se pune lintea intr-o strecuratoare si se clateste. Se curata hasmele si se taie marunt. Cuburile de hasme se calesc în ulei pana cand devin sticloase, se adauga curry si se mai calesc putin. Apoi se adauga sucul de morcovi. Dupa aceea se adauga lintea, morcovii cubulete si supa bio de legume si se pune la fiert. Se fierbe totul la foc mic în oala putin deschisa, pana cand morcovii si lintea sunt moi.

Se adaugă feliile de portocale si sucul de portocale. Eventual se mai adauga puţina apa. Supa se condimenteaza cu sare de mare si piper după gust. Se serveşte garnisită cu inele de ceapa verde.

www.labucatarie.ro va ureaza Pofta Buna !

 

Sursa: retetebio