supa crema de usturoi

Ingrediente:

  • 8 catei de usturoi;
  • 750 ml supa de legume sau de pui;
  • 250 ml frisca;
  • 1-2 linguri de ulei de masline;
  • sare de mare;
  • piper negru;
  • 4 painici rotunde;
  • 100 g cascaval Edam.

4-6 portii

Timp de preparare: 20 de minute

Mod de preparare:

Zdrobiti usturoiul si puneti la prajit in ulei pana cand isi elibereaza parfumul (atentie, usturoiul nu trebuie sa se prajeasca, se trece la urmatorul pas inainte sa isi schimbe culoarea si sa devina maro). Turnati apoi supa si lasati sa fiarba.

Intre timp, pregatiti painea in care va fi servita supa. Taiati partea de sus a painii, ca un capac, si scobiti miezul. Dupa care bagati la cuptor timp de 5 minute, la 170 de grade.

Adaugati miezul scobit in supa si mixati cu blenderul pana se obtine o pasta. Se pune frisca si se asezoneaza cu sare si piper dupa gust.

Supa este servita in paine cu cascaval Edam maruntit.

Sursa foto: www.dietetik.ro

logo koliba

Reteta oferita de

 

 

 

 

 

Gustul untului Koliba 65

edam classic

Pentru aceasta reteta, Koliba recomanda cateva produse: