Bellini un cocktail spumant foarte popular, cu gust intens de piersica, racoros si revigorant. Reteta este foarte usor de preparat si este foarte distractiva, mai ales daca preparati alaturi de cineva drag sau pentru cineva drag.

Primul Bellini a fost turnat in vara anului 1948 de Giuseppe Cipriani, fondator si barman al legendarului Bar Harry’s din Venetia. Situat chiar langa Marele Canal, barul iconic a fost frecventat de Humphrey Bogart, Truman Capote si Ernest Hemingway.

Cand Cipriani a mixat pentru prima oara bautura, a spus ca nuanta roz a bauturii ii aduce aminte de culoarea tunicii unui sfant dintr-o pictura a artistului renascentist italian Giovanni Bellini.

Si acum sa mixam:

  • 1 parte suc de piersici – se poate folosi piure sau nectar de piersici;
  • 2 parti vin spumant – de preferatProsecco.

Intr-un pahar flute adaugati 1/3 suc de piersici si top-up cu vin spumant.

Bellini cherry

Pentru un efect deosebit puteti garnisi cu o cireasa confiata sau cu cateva felii de piersica.

www.labucatarie.ro va ureaza o seara relaxanta!

Autor: Bogdan Mares