Tort cu ananas, nuci pecan si cirese confiate poate fi pregatit pentru aceasta zi de sarbataore. Este un rasfat al papilelor gustative.
Ingrediente pentru tort cu ananas, nuci pecan si cirese confiate
Ingrediente pentru topping
• 60 g unt;
• 100 g zahar brun;
• ¼ lingurita ghimbir macinat;
• ½ lingurita scortisoara;
• 1 cutie de compot de ananas;
• cirese rosii confiate, pentru decor;
• nuci pecan.
Ingrediente pentru blat
• 50 g unt;
• 100 g zahar;
• 1 ou mare;
• 1 varf de cutit sare;
• 1 pliculet praf de copt;
• cateva picaturi esenta de nuca de cocos (optional);
• cateva picaturi esenta de vanilie;
• 160 g faina;
• 120 ml lapte.
Mod de preparare tort cu ananas, nuci pecan si cirese confiate
Preincalziti cuptorul la 190 ° C. Ungeti cu unt o forma rotunda de tort. Pentru a face topping-ul: topiti untul si amestecati cu zaharul brun, scortisoara si ghimbirul. Turnati amestecul in tava pregatita.Asezati inelele de ananas peste amestec, punand in mijlocul fiecaruia cate o cireasa confiata. In spatiile ramase goale puneti nucile pecan.Pentru a prepara blatul, separat frecati untul cu zaharul pana obtineti o crema fina. Adaugati oul, sarea, praful de copt, vanilia si esenta de nuca de cocos. Adaugati putin cate putin, alternativ, faina si laptele, pana cand se incorporeaza complet in amestec. Incepeti cu faina si finalizati tot cu faina. Turnati acest amestec peste compozitia din tava. Daca rondelele de ananas nu sunt complet acoperite, nu e nicio problema. Coaceti tortul 30-35 minute, testand cu scobitoarea cand e gata. Scoateti tava din cuptor si lasati-o sa se raceasca 5 minute, dupa care rasturnati-o pe o tava si scuturati usor, sa se desprinda. Dati tava la o parte. Tortul poate fi servit, caldut sau la temperatura camerei.
www.labucatarie.ro va ureaza spor la prajiturit!