musaca de cartofi cu carne tocata

Ingrediente (1 portie):

  • Carne tocata;
  • Cartofi;
  • Ceapa;
  • Ulei Arpis (preferabil de masline);
  • sare si piper Kotanyi;
  • 1 rosie.

Mod de preparare:

Se curata cartofii si se taie rondele. Intre timp se amesteca ceapa taiata marunt in carnea tocata se adauga sare si piper Kotanyi, dupa gust. Se pune ulei Arpis in tava, apoi se pune un strat de rondele de cartofi, apoi un strat de carne tocata, urmata de un nou strat de cartofi. Se orneaza cu felii de rosii asezate peste ultimul strat de cartofi. Se introduce la cuptor.

Secretul bucatarului

Pentru ca reteta de Musaca sa aiba un gust cat mai bun, este bine sa se fie pregatita in mai multe straturi.

Retetele traditionale din Muntenia au fost puse la dispozitia proiectului de Complex Draganesti de Vedea, Mariana Robescu (blog Retetele Marianei), Dolores Benezic (blog dolo.ro), Daimon Trattoria si Gelu Jilavu – Food Manager Traditii Culinare Romanesti.

Retetele lunii decembrie au fost preparate la Daimon Trattoria si fotografiate de Diana Radulescu.

Reteta face parte din proiegramul de educatie culinara “Descopera traditiile culinare romanesti” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications, in parteneriat cu brandul Arpis.

www.labucatarie.ro va ureaza Pofta Buna !

logo gastromag

Recomandarea

tava rectangulara pentru cuptor din ceramica blaumann 2L

Musacaua se poate pregati in Tava rectangulara pentru cuptor din ceramica Blaumann 2 L


DISTRIBUIȚI
Articolul precedentSalata de rosii
Articolul următorSfaturi pentru oaspeti