vinete murate

Ingrediente:

  • 5 kg vinete potrivite;
  • 5 pahare frunze de telina (telina sa fie taiata marunt);
  • 3 pahare frunze patrunjel si marar;
  • 250 g usturoi;
  • 7 linguri sare;
  • 5 L apa;
  • 2 ardei iuti.

Mod de preparare:

Spalati vinetele si crestati-le 4,5 cm in lungime. Taiati coditele si opariti-le (fara codite) timp de 10 minute in apa clocotita cu sare. Scoteti-le si puneti-le intr-un vas cu apa rece timp de o jumatate de ora si apoi lasati-le la scurs. Puneti apa la fiert, opariti frunzele de telina, scoteti-le si apoi lasati-le la racit. In apa in care s-au oparit frunzele de telina, puneti sarea, lasati pe foc sa mai dea un clocot si apoi dati la o parte. Amestecati bine cu usturoiul pisat telina, patrunjelul si mararul. Adaugati ardeiul iute taiat feliute si sarea, dupa gust.Umpleti vinetele cu acest amestec in taieturile facute inainte de oparire si asezati-le in borcane. Deasupra turnati saramura racita, astel incat sa acopere 2 – 3 cm peste vinete. Inchideti borcanele ermetic, tineti-le cateva zile la temperaturi de 18 – 20 ° C si apoi dati-le la rece. Se recomanda sa se serveasca stropite cu putin ulei.

www.labucatarie.ro va ureaza Pofta buna si o toamna frumoasa!