
Ingrediente:
- 4 kg dovlecei;
- 1 kg ardei gras sau gogosari;
- 2 kg rosii;
- 500 g ceapa;
- ½ L ulei;
- sare;
- frunze de telina, patrunjel.
Mod de preparare:
Curatati dovleceii de coaja si seminte, ii taiati in cubulete, ii sarati dupa gust si ii lasati o ora intr-un vas acoperit. Opariti rosiile (1 minut in apa clocotita), decojiti-le si taiati-le in felii. Curatati ceapa si ardeiul, taiatile in feliute si calitile usor in ulei. Adaugati restul ingredientelor si fierbeti zacusca cam 20 de minute. Puneti-o calda in borcane pe care trebuie sa le inchideti ermetic si apoi le mai fierbeti 25 minute in baie de aburi. Acoperiti apoi borcanele cu o patura si lasati-le la racit pana a doua zi.
www.labucatarie.ro va ureaza Pofta buna si o toamna frumoasa!