marmelada de fructe de padure

Daca va doriti sa regasiti in anotimpul rece, gustul verii in borcane, atunci pregatiti acasa, gem din fructele verii.

Pentru astazi, am pregatit o reteta de gem din fructe de padure. Este delicios, are o culoare absolut superba si este irezistibil. Il puteti folosi la multe prajituri sau pur si simplu la micul dejun, pe o felie de paine prajita.

Hai sa vedem cu se pregateste.

Ingrediente pentru  gem din fructe de padure

• 1 kg fragi;

• 1 kg zmeura;

• 1 kg coacaze rosii;

• 1 kg coacaze negre;

• 5 kg zahar pudra;

• 2 lamai.

Mod de preparare gem din fructe de padure

Mergeti la piata si cumparati fructe de padure. Pregatiti un vas mare si le puneti in straturi alternand cu zaharul. Lasati-le intr-un loc intunecos, de la o zi la alta.  A doua zi puneti vasul pe foc potrivit si fierbeti marmelada pana cand fructele s-au inmuiat si compozitia s-a ingrosat. Adaugati zeama de la cele 2 lamai si continuati fierberea inca 10 minute. Puneti gemul cald in borcane inchise etans si tineti-le in cuptorul incins, 30 de minute, dupa ce s-a stins focul.

Sfat: Pentru ca borcanele cu capac filetat, odata folosite sa faca vid, se pun imediat dupa umplere cu capul in jos, pana la racire.

www.labucatarie.ro va ureaza spor la gatit!